Rektorn Bengt Svensson får lämna Knäredsskolan efter en turbulent hösttermin.

Rektorn får lämna Knäredsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Efter turbulensen på Knäredsskolan där föräldrar håller barn hemma i protest byter Laholms kommun nu ut rektorn.

Rektorn på Knäredsskolan Bengt Svensson får kliva åt sidan från årsskiftet. Efter att han inte har lyckats lösa konflikterna på skolan sätter skolledningen nu in en ny rektor på skolan.

– Det är ett led i försöket att förbättra på skolan, säger Maria Bronelius (C), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Laholm.

Knäredsskolan

Gisela Berg Rudolfsson blir nu den som får uppdraget att reda ut situationen efter jullovet. Hon kommer från en tjänst som biträdande rektor på Lagaholmsskolan i samma kommun. Bengt Svensson som går från Knäredsskolan får nu överta hennes plats där.

Uppförsbacke

Som SVT Nyheter Halland tidigare rapporterat har det uppstått en låsning mellan skola och föräldrar i Knäred som gör att flera vårdnadshavare har hållit barn hemma från undervisningen. Det upplevs som stökigt och bråkigt i klassrummet.

Läs mer och se inslag: Föräldrar håller barnen hemma

Anser ni att rektorn inte har klarat av sin uppgift?

– Så skulle jag inte vilja säga. Men när man har hållit på länge och försökt på olika sätt att lösa problemen, men det bara är uppförsbacke kan det vara bra att någon annan får gå in och ta över. Det behövs en nystart på Knäredsskolan.

Nya lärare ska anställas

Sedan några veckor tillbaka har också två nya förstelärare flyttats till Knäredsskolan på deltid.

Från skolledningen har en förklaringen till att den stökiga situationen på skolan varit att flera lärartjänster är vakanta. Det blir nu en uppgift för den nya rektorn att anställa flera nya lärare.

Skolinspektionen var i november ute och gjorde tillsyn på skolan. Men beslutet därifrån är framskjutet och kommer först i januari.

Läs mer: Skolinspektionen granskar Knäredsskolan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knäredsskolan

Mer i ämnet