Carin Källström, biträdande utbildningschef i Laholms kommun, anser att mycket av problemen berott på kompetensbrist hos personalen. Foto: SVT

”Har fallerat på många plan”

Uppdaterad
Publicerad

Laholms kommun ser allvarligt på kritiken och har redan börjat vidta åtgärder för att förbättra situationen.

– De åtgärder vi gjort är att anställa en ny rektor och ny personal. Bland annat tre förstelärare, säger Carin Källström, biträdande utbildningschef i Laholms kommun.

Läs också: Rektorn får lämna Knäredsskolan

Knäredsskolan

Enligt Carin Källström har en kombination av många olika saker lett till problemen. En av orsakerna är enligt henne kompetensbrist hos personalen.

– Man kan ju inte enbart jobba med studiero. Man måste också ha personal som är så pass kompetenta att de kan undervisa så att de fängslar eleverna. Då blir det studiero.

Läs också: Fortsatta problem på Knäredsskolan

Hon anser också att de hade kunnat agera tidigare om de vetat om problemen.

– Rektorn gav inga signaler till oss. Det är alltid så att man skulle kunnat reagera tidigare och gjort kraftfullare åtgärder från början, säger hon.

Förutom att anställa ny personal har kommunen också börjat jobba med en ny plan mot kränkande behandling, uppföljning av elevers frånvaro och deras kunskaper.

– Vi jobbar nu och framåt. Redan idag finns en annan bild när man går in på skolan, säger Carin Källström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knäredsskolan

Mer i ämnet