Ann-Louise Gustafsson är förälder till ett av barnen i den utsatta klassen på Knäredsskolan. Foto: SVT

Fortsatta problem på Knäredsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens turbulens på Knäredskolan hoppades föräldrar att en lösning skulle presenteras på mötet med politiker och tjänstemän på måndagskvällen. Men lösningen dröjer.

SVT Nyheter Halland har tidigare rapporterat om den ansträngda situationen på Knäredsskolan i Laholm som gått så långt att vissa föräldrar valt att hålla sina barn hemma från skolan.

Föräldrar har vittnat om ett skolklimat med kränkningar, hot, misshandel, ovårdat språkbruk med mera. Därför skrev elva föräldrar under ett öppet brev riktat till skolans rektor och kommunens ansvariga politiker, där föräldrarna manar till förändring och förbättring av skolmiljön.

Knäredsskolan

Fortsatt oklart

Situationen har också föranlett en granskning av Skolinspektionen. Totalt har det sen augusti kommit in sex anmälningar till Skolinspektionen gällande Knäredsskolan.

På måndagen hölls ett möte mellan föräldrar till elever i årskurs fyra på Knäredsskolan, utbildningschefen Per Jangen och politiker i barn- och ungdomsnämnden. Förhoppningen bland föräldrar var att det på mötet skulle presenteras en långsiktig lösning på problemen.

Men lösningen uteblev.

– De kom helt oförberedda och visste inte vad det handlade om. Det är fortfarande inga åtgärder gjorda, säger Micaela Johannesson, förälder.

       Läs också: Inga konkreta svar om Knäredsskolan

Per Jangen som är utbildningschef i Laholms kommun delar inte bilden av att han och politikerna ska ha kommit oförberedda till mötet. Men han instämmer i att det i nuläget inte finns några konkreta åtgärder att presentera.

– Det handlar om att hitta kompetenser. Det är inte så lätt att hitta behörig personal, säger Per jangen.

Och det är just behörig och kompetent personal som är Per Jangens och politikernas idé om lösning för Knäredskolan.

Obehörig vikarie

Den aktuella klassens ordinarie lärare är nu långtidssjukskriven och sedan ett par veckor tillbaka har klassen därför en vikare som saknar lärarlegitimation.

– Som förälder har jag all förståelse för att man är förbannad och orolig, säger Per Jangen.

Fortfarande stökigt

Även om ingen långsiktig lösning lagts fram på bordet ser föräldern Ann-Louise Gustafsson ändå en viss förbättring, och att det blivit lite lugnare i klassrummet, även om det fortfarande är stökigt.

– Barnen kanske upplever det som lugnare eftersom de är vana vid det hårda klimatet, säger Ann-Louise Gustafsson.

Den 10 december träffas de inblandade för ett nytt möte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knäredsskolan

Mer i ämnet