”Victor” är småbarnspappa och föredetta kokainmissbrukare. Här kan du se hans historia om hur han tog sig ur missbruket. Foto: SVT

Kokainet ökar i samhället – ”Victor” berättar om tiden som missbrukare

Uppdaterad
Publicerad

Småbarnspappa, egenföretagare, aktiv idrottare och kokainist. Här är pappan som vi valt att kalla ”Victors” resa ut ur missbruket.

Drogen kokain ökar allt mer i samhället och blir allt mer normaliserad. Men hur går det från det att man i skolan lär sig att droger är dåligt för hälsan till att man på vardagskvällarna, efter att ha nattat barnen, snortar i sig lina efter lina av det vita pulvret?

För småbarnspappan Victor från Kungsbacka, som under många år var väldigt skeptisk mot droger, började det hela för flera år sedan.

kokainvågen

Sedan år 2004, när Victor testar drogen för första gången, har mycket hänt. Han har hunnit starta ett företag och är en aktiv idrottare.

Oavsett om Victor varit i rollen som förälder, sambo, företagsledare eller idrottare så har drogen funnits närvarande. Till en början i små doser men slutligen mer eller mindre till vardags. En vardag som Victor beskriver som ohållbar.

För Victor börjar tappa greppet. Det bli svårt att komma ihåg saker, och den känslan av att kunna göra allt och lite till som Victor känt från början försvinner allt mer.

Victors familj och nära är till större del ovetandes om missbruket. Han har under flera år lyckats hålla brukandet i det dolda, med hjälp av lögner och manipulation. Men någon ser honom och hur han mår.

Efter att ha berättat om sina problem tar han kontakt med tolvstegsrörelsen Anonyma Kokainster, Cocaine Anonymous Sweden, CA.

Victor är nu ren från kokain och alkohol sedan drygt ett halvår tillbaka och ser ljust på framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

kokainvågen

Mer i ämnet