Se klippet på skräpet vid Unnaryds återvinningsstation. Foto: SVT och privat

Kommunrådet rasar över nedskräpningen vid återvinningsstationerna

Uppdaterad
Publicerad

”Många av våra återvinningsstationer runt om i kommunen håller just nu på att förvandlas till soptippar”, skriver kommunstyrelsens ordförande i Hylte i ett inlägg på sociala medier tillsammans med en bild på återvinningsstationen i Unnaryd.

Ronny Löfquist (S) är frustrerad och anser att problemen med nedskräpning och dumpning av grovsopor i anslutning till återvinningsstationer har blivit ett så pass stort problem att det krävs kraftsamling.

I ett inlägg på Facebook skriver han:

”Många av våra återvinningsstationer runt om i kommunen håller just nu på att förvandlas till soptippar. Jag har idag därför tillskrivit FTI (ansvariga för anläggningarna) om det ohållbara läget och inbjudan till ett samarbete med kommunen hur vi kan få stopp på eländet.”

– Man får inte bete sig såhär, säger Ronny Löfquist.

Växande problem

I mars rapporterade SVT Nyheter Halland om att dumpningen vid återvinningsstationerna är ett växande problem på flera håll i länet.

– Bland det värsta jag har sett är nog ett djurkadaver som hänger ut ur behållaren för pappersinsamling, sa regionchefen på Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI), då.

Nu vill Ronny Löfquist att Hylte kommun och FTI samarbetar för att komma tillrätta med problemet.

– Vi måste se över placeringarna av stationerna och sätta upp bättre skyltning.

”För jävligt ren ut sagt”

Miranda Sjöholm från Unnaryd reagerade på Ronny Löfquist inlägg och laddade själv upp ett filmklipp på hur det ser ut på återvinningssationen i byn. Se klippet i spelaren ovan.

– Det är för jävligt rent ut sagt. Man blir både arg och ledsen över det, säger Miranda Sjöholm.

Hur ser det ut på din återvinningsstation? Mejla bilder till oss på halland@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.