En stödinsats har satts in från kommunen, framför allt riktar den sig till barnen som går på samma skola som tolvåringen, berättar Marie-Louise Wernersson (C), kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg. Foto: SVT

Krisplaner aktiveras på skolor efter att tolvåringen befaras död

Uppdaterad
Publicerad

Krisplaner aktiveras nu på skolor i Falkenberg efter att polisen troligen hittat den tolvåriga pojken död på fredagen. Även kyrkan håller extra öppet för människor som behöver tröst.

– Det här är en fruktansvärd tragedi, säger Marie-Louise Wernersson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Boende i Falkenberg vaknar upp till en tung morgon. På fredagseftermiddagen meddelade polisen att den försvunna tolvåringen med största sannolikhet har hittats död efter fyra dagars sökande.

Under fredagskvällen samlades folk på torget och tände ljus.

12-åring drunknad i Falkenberg

– Det är mycket känslor att ta in. Det var sorgligt men skönt att få veta vad som hänt. Många har ställt upp och visat medmänsklighet, säger Sebastian Persson, som varit med i sökarbetet.

Stödinsatser har satts in

Under helgen håller kyrkan extra öppet för människor som behöver tröst. En stödinsats har också satts in från kommunen, framför allt riktar den sig till barnen som går på samma skola som tolvåringen.

– Vi har en krisplan på varje skola som aktiveras nu. Redan i går pratade vi med barn och föräldrar, framför allt de som bor i hans område. Det är en stor sorg där, jag bor själv där, säger Marie-Louise Wernersson (C), kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg.

På måndag kommer alla skolor i kommunen att prata om det som hänt och kuratorer och annan personal kommer att finnas tillgängliga.

– Det har man fått göra hela veckan, men det är viktigt att vi följer upp och att barnen nu får det stöd som behövs, säger hon.

Stort samhällsengagemang

Marie-Louise Wernersson är tacksam för allt stöd och över att så många engagerat sig.

– Det har varit en kamp sedan i tisdags. Det här är en fruktansvärd tragedi, men det är fint att se den fantastiska kärleken som visats av att så många har engagerat sig, säger hon.

Drygt 3 000 frivilliga har hjälpt till i sökandet efter den tolvåriga pojken med Downs syndrom, som försvann på tisdagseftermiddagen när han var ute och promenerade med familjens hund.

Under söndagen håller även Falkenberg FF en tyst minut inför sin avslutande match i superettan. Laget skulle på söndagen även ha friat att de tagit sig till allsvenskan, men det ställdes in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

12-åring drunknad i Falkenberg

Mer i ämnet