Robin hittades död i april 2016 i ett skogsparti utanför Ullared.

Kritiserade Robinfallet läggs ner igen

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritiken Veckans brott har dödsfallet i Ullared 2016 fått en ny genomgång. Men slutsatsen blir den samma – inget tyder på att brott ligger bakom.

I april 2016 hittades Robin från Falkenberg död i en en vattensamling utanför Ullared. Den rättsmedicinska obduktionen visade att dödsorsaken möjligen var drunkning, möjligen i samverkan med allmän nedkylning. Ärendet avskrevs snabbt som en olycka.

Men efter att kriminologen Leif GW Persson kritiserade Hallandspolisens snabba nedläggning i SVT-programmet Veckans brott beslutade polisen i mars i år att öppna utredningen på nytt med nya utredare.

Elva personer förhörts

Nu snart tre månader senare lägger utredningen ner igen.

Nya förhör har hållits med elva personer.

– Personerna som hörts är sådana som skulle kunna ha något att tillföra ärendet för att styrka om brott har begåtts eller inte. Av de uppgifter som lämnats i förhören har det inte framkommit något som tyder på att någon annan har haft någon inverkan på mannens död, säger förundersökningsledaren Urban Svahn i ett pressmeddelande från polisen.

Anmälan om tjänstefel

Även om den nya utredningen kommer fram till samma slutsats som den förra så kan Hallandspolisen ha begått tjänstefel när ärendet lades ner första gången. Läs mer om det här: Hallandspolisen kan ha begått tjänstefel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.