Förutsättningarna för de halländska lagen i Superettan är inför de avslutande fyra omgångarna skilda. Foto: TT

Läget för de halländska lagen i Superettan

Uppdaterad
Publicerad

Med bara fyra omgångar kvar av Superettan har de tre halländska lagen i serien skilda utgångslägen i både botten och toppen av tabellen.

Falkenbergs FF

Laget förlorade på söndagen seriefinalen mot Helsingborg borta med 0-1. Därmed gled FFF ner till andraplatsen med sina 55 inspelade poäng. De två översta platserna i serien ger en allsvensk plats till nästa säsong. Eskilstuna som ligger på kvalplatsen är inför den 27 omgången sju poäng efter Falkenberg.

FFF kan bli klart för Allsvenskan redan kommande omgång eftersom laget möter just Eskilstuna på bortaplan då. Vid seger för FFF blir avståndet för lagen bakom ointagligt.

Halmstads BK

HBK missade chansen att närma sig kvalplatsen eftersom laget förlorade hemma mot Värnamo med 0-3 på lördagen. Nu är det fyra poäng upp till Eskilstuna på kvalplatsen. Nästa omgång möter HBK dessutom serieledaren Helsingborg som kan säkra det allsvenska avancemanget vid seger.

Varbergs Bois

Varberg tog tre blytunga poäng vid 4-0-segern hemma mot Norrby på söndagen. Segern innebar att laget lämnade kvalplasten för nedflyttning och klättrade upp till tionde plats i tabellen. Det är dock tajt i botten. Mellan Varberg och Värnamo på fjortonde plats skiljer det bara tre poäng.

Varberg möter Täby hemma kommande omgång och varje poäng i de återstående matcherna kommer att vara livsviktig för Varberg i kampen om ett förnyat kontrakt i Superettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.