Peter Andreasson slutar formellt den 31 augusti. Foto: Laholms kommun

Laholms kommunchef misstänks för grundlagsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Laholms kommunchef Peter Andreasson är misstänkt för grundlagsbrott. Det rapporterar Hallandsposten.

Enligt Hallandsposten misstänks kommunchefen för ha brutit mot efterforskningsförbudet i samband med en händelse under förra året då Laholms kommun ska ha gått igenom sina 230 anställdas dataloggar för att hitta en källa som vänt sig till en journalist.

Nästan ett år senare har den JO-ledda brottsutredningen nått sitt slutskede och Peter Andreasson har begärt att få en offentlig försvarare i samband med att polisen delgett honom brottsmisstanke.

”Får inte uttala mig”

SVT Nyheter Halland har torsdagsförmiddagen nått semesterledige kommunchefen Peter Andreasson på telefon.

Han vill inte ge några kommentarer över huvud taget.

– Jag får inte säga någonting eftersom det är förundersökningssekretess som gäller.

Är du överraskad att utredningen gått så här långt att du nu blivit formellt misstänkt för brott?

– Jag får inte uttala mig.

Kommer sluta

Vi har även sökt polisutredare, åklagare och ansvarig byråchef på JO, som leder själva utredningen, men utan att få några kommentarer kring utredningen.

Peter Andreasson är formellt fortfarande anställd som kommunchef, men sa i våras, under uppmärksammade former, upp sig mot att han får behålla sin månadslön på 90 000 kronor i ett år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.