Roland Norrman (M), till höger, petas av sina partikollegor. Istället får Eric Semb (M), till vänster, förtroendet. Foto: SVT

Trots kritiken – Semb (M) nomineras som Laholms nya starke man

Uppdaterad
Publicerad

Roland Norrman (M) petas nu som kandidat för posten som Laholms starke man. I stället nomineras uppstickaren Eric Semb (M), det står klart efter en intern omröstning inom partiet.

Roland Norrman (M), som var partiets listetta under valrörelsen och som fått flest personkryss, var inställd på att nomineras för posten som kommunstyrelseordförande. Men nu petas han som kandidat av sitt eget parti.

Totalt fyra av de sju moderata fullmäktigeledamöterna, som har rösträtt i frågan, röstade på torsdagens sammanträde i stället fram Eric Semb (M) som kandiat för posten.

”Lurat väljarna”

Norrman ställer sig starkt kritisk till resultatet då partiet tidigare låtit personkryssen styra vem som ska få posten.

– Nu känns det som att man har lurat väljarna, jag avskyr sådant, säger han.

Semb håller inte med.

– Det har aldrig funnits ett beslut om att personkryssen ska styra. Valberedningen förslog inte honom, säger Eric Semb (M).

Omröstningen innebär dock inte att Eric Semb (M) per automatik får posten som kommunstyrelsens ordförande. Det är slutligen upp till fullmäktige att rösta 20 december.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.