Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lärarnas Riksförbund: ”Tycker att man ska erbjuda munskydd till lärare och elever” Foto: TT/Lärarnas Riksförbund

Lärarnas Riksförbund kritiska till att högstadieelever ska tillbaka till skolan

Uppdaterad
Publicerad

Lärarnas Riksförbund ställer sig kritiska till att viss undervisning för högstadie- och gymnasieeleverna återigen ska hållas fysiskt på skolorna i Halland. Nu anser förbundet att lärarna ska erbjudas munskydd och visir vid undervisning på skolan.

– Det finns en stigande oroskänsla, säger Sten Hagman, distriktsordförande för Lärarnas riksförbund i Halland, inför att elever nästa vecka samlas i klassrum igen i de halländska högstadieskolor som går från fjärrundervisning på heltid till att ha delar av undervisningen på skolan.

Maria Ryberg Mo, smittskyddsläkare i Halland, menar att det aldrig varit en långsiktig lösning att ha distansundervisning på högstadiet.

När beslutet togs om att ha några veckor på distans fanns inte möjligheten för rektorerna att införa helt eller delvis distansundervisning för att förebygga smitta, något som finns nu.

I klippet berättar distriktsordföranden för Lärarnas Riksförbund om deras önskemål om munskydd. Smittskyddsläkaren berättar också mer om beslutet att eleverna till viss del kan återgå till skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet