Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Maria Raned, förskollärare i Varbergs kommun, uttrycker en lättnad över Folkhälsomyndighetens besked. Foto: SVT/Ida Röök Svalander

Lättnad hos förskolepersonal efter Folkhälsomyndighetens besked

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att symtomfria barn bör stanna hemma från förskola och grundskola om någon i familjen har covid-19. Detta är något som har efterfrågats länge från personal och lärare, beskedet möts nu av lättnad.

– De borde ha fattat det här beslutet för längesedan, men nu känns det ändå bättre för oss, säger Maria Raned, förskollärare på Spannarps förskola i Varbergs kommun.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer säger nu att även symtomfria barn i för- och grundskola bör stanna hemma om någon i familjen har konstaterad covid-19. Sedan tidigare gäller rekommendationen för äldre elever, som elever i gymnasieskolan.

Se Maria Raned förklara mer kring beslutet från Folkhälsomyndigheten och oron bland personalen som arbetar nära mycket små barn.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet