Sedan distansundervisningen infördes i Halmstad får Leart Berisha följa instruktionsvideor som hans skola har producerat. Istället för att laga mat i skolan blir det hemma i det egna köket. Foto: SVT

Leart en av många elever som pluggar på distans

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags rekommenderade regeringen alla gymnasieskolor att bedriva undervisningen på distans. Samtliga halländska kommuner följde förslaget. En av de som numera pluggar hemifrån är 16-årige Leart Berisha, som går restauranglinjen på Sturegymnasiet i Halmstad.

– Det är annorlunda och kul men pågår det en längre period kan det bli tråkigt. Man vill ju träffa sina kompisar, säger Leart Berisha till SVT Nyheter Halland.

Under torsdagen var en av skoluppgifterna att pochera ett ägg. Normalt sett hade det skett på skolans restaurangavdelning, men med tanke på Halmstad kommuns beslut, får Leart istället göra det hemma i sitt eget kök.

Coronaviruset i Halland

I klippet får du en inblick i hur den nya gymnasieutbildning på distans går till.

Fyra av tio upplever sämre skolresultat under coronakrisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet