Hör barn- och ungdomsnämndens ordförande Lovisa Aldrin (L) om socialdemokraternas förslag angående öppna förskolan. Foto: SVT

Liberalerna vill inte prioritera öppna förskolan

Publicerad

Socialdemokraterna i Halmstad vill se en återöppning av Norre katts öppna förskolan. Den stängde i våras på grund av kommunens besparingar och barn- och ungdomsnämndens ordförande Lovisa Aldrin (L) håller fast vid att den ska hållas stängd.

– Vi har stora utmaningar framöver. Exempelvis når vi inte kunskapsmål och det är för få som går ur gymnasiet med godkända betyg. Därför är det viktigt att lägga resurser på vår kärnverksamhet, säger Lovisa Aldrin (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden i Halmstad.

Socialdemokraterna vill få igång Norre katts öppna förskola igen, då de menar att den är en viktig mötesplats för föräldralediga och att den fyller en pedagogisk funktion.

– I centrala Halmstad finns det ett flertal ställen som föräldralediga kan gå till. I tider där vi har mycket pengar till övers är öppna förskolan en trevlig verksamhet att kunna erbjuda, men jag anser inte att det är något vi kan prioritera när vi inte har en fantastisk ekonomi, säger Lovisa Aldrin (L).

Se i klippet vad Lovisa Aldrin (L) tycker om Socialdemokraternas förslag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer