Anders Segerblom har åtta klienter som är målsägande i fallet. I klippet berättar han om hur tiden sedan händelsen varit för dem och vilket skadestånd som krävs. Foto: Kristian Åkergren/SVT

Målsägandebiträdet om de drabbades tid efter attacken: ”Har känt en oro”

Uppdaterad
Publicerad

Den åtalade misstänks för mordförsök på 19 personer. Elva av dem kräver skadestånd på 100 000 kronor vardera.

Anders Segerblom företräder åtta av de drabbade, och han tycker det är skönt att rättegången gällande skolattacken mot Peder Skrivares skola i Varberg nu är igång.

Det har gått nästan tio månader sedan skolattacken som skakade Varberg och Peder Skrivares skola. Under tisdagen inleddes rättegången.

Under huvudförhandlingens första dag avhandlades bland annat skadeståndskravet från målsäganden på åtalspunkten gällande försök till mord. Skadeståndet kan komma att falla olika ut beroende på vad tingsrätten dömer mannen för. Döms han inte för det som åklagarna yrkar på, det vill säga försök till mord, kan han komma att dömas i en fallande skala för grovt olaga hot eller olaga hot.

Attacken mot Peder Skrivares skola

Utöver mordförsök är den misstänkte mannen även åtalad för skadegörelse, grov mordbrand samt försök till grov mordbrand.

I klippet berättar han om hur klienterna känt sig sedan händelserna på Peder skrivares gymnasium i januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Attacken mot Peder Skrivares skola

Mer i ämnet