Den 18 juli i år hittades en äldre kvinna med svåra stickskador efter att ha attackerats av en för henne okänd man på cykel. Foto: Mikael Berglund

Man som misstänks för knivdåd mot 80-åring släppt ur häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den 23-årige man som sedan 31 augusti suttit häktad misstänkt för mordförsök på en kvinna i 80-årsåldern i Falkenberg har nu släppts.

– Vi har vänt på alla stenar men ska jag åtala så måste jag förvänta mig att vi når fram till en fällande dom och det gör vi inte idag, säger kammaråklagare Gisela Sjövall till SVT nyheter Halland.

Det var lördagen den 18 juli som kvinnan hade kört bil till Stafsinge strand för att ta en promenad. Det var sedan på det promenadstråk som går vid Smedjeholmens reningsverk som kvinnan attackerades av en okänd man på cykel.

Inledningsvis greps en annan man som misstänks men han avskrevs senare från utredningen.

Kniven hittills inte hittad

En omständighet som försvårar bevisläget mot 23-åringen är att den kniv som ska ha använts vid dådet hittills inte hittats.

Han har själv nekat till alla anklagelser men brottsmisstankarna mot den nu släppte 23-åringen kvarstår. Den paragraf 7-undersökning som han genomgått visade inte på någon psykisk sjukdom, enligt åklagaren.

– Förundersökningen rullar vidare men i ett lägre tempo. Kommer det in nya uppgifter eller vittnesmål jobbar vi vidare med det, säger Gisela Sjövall.

Den 80-åriga kvinnan ska nu vara helt återställt fysiskt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.