Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ovan berättar tf presschef Guna Graufelds mer om beslutet att utvisa Chancelvie Lelo och hennes familj. Foto: Migrationsverket

Migrationsverket om varför Chancelvie utvisas

Uppdaterad
Publicerad

11 år i Sverige, färdig svensk skolgång och jobb är inte tillräckliga skäl för att få uppehållstillstånd i landet, enligt Migrationsverket.

– Det första utvisningsbeslutet kom redan 2011 och de har känt till sedan dess att de måste lämna landet, säger Guna Graufelds, tillförordnad presschef på Migrationsverket.

Chancelvie Lelo kom till Sverige med sin pappa och storasyster 2011. De har sedan dess levt i Sverige utan uppehållstillstånd, vilket SVT Nyheter Halland tidigare berättat.

– Anledningen till att de ännu är kvar är att de inte följt de tidigare utvisningsbesluten, men att hon haft en lång vistelse är i sig inte tillräckligt skäl att beviljas uppehållstillstånd, säger Guna Graufelds.

Det senaste beslutet om utvisning kom 2017, med preskriptionstiden söndagen den 6:e juni. Chancelvie utvisades bara några dagar innan hon skulle kunna ansöka om asyl på nytt.

I klippet ovan hör du presschef Guna Graufelds berätta mer om beslutet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Utvisningen av Chancelvie Lelo

Mer i ämnet