– Kritik från asylsökande är viktigt för oss, säger Migrationsverkets presschef Per Ek. Foto: SVT

Migrationsverket oroade över Svenska kyrkan-anställds uttalande

Uppdaterad
Publicerad

Att en anställd i Svenska kyrkan uttalat att asylsökande inte ska kritisera Migrationsverket i media är oroande, menar Per Ek, presschef på Migrationsverket.

– Att kritisera oss ger inga följder varken för organisationer eller privatpersoner, säger han.

– Jag blir lite orolig när jag hör hur man har resonerat, säger Per Ek, presschef på Migrationsverket. Kritik från asylsökande är viktigt för oss. Och det är väldigt viktigt för oss att ha en öppen och rak dialog med Svenska Kyrkan och ideella organisationer. Om de ser någonting som vi borde tänka på, då behöver vi få höra det.

I klippet ovan hör du hur Migrationsverkets reagerar på uttalandet från den anställde i Svenska kyrkan om att man inte bör kritisera Migrationsverket i media. Han svarar också på påståendet att kritik mot Migrationsverket kan leda till negativa konsekvenser för organisationer som har verksamhet på asylboenden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Asylboendet Spenshult

Mer i ämnet