Foto: Patric Söderström / TT

Minkuppfödare anmäler mordhot efter djurrättsdemonstration

Uppdaterad
Publicerad

”Niclas (f d minkfarmare)” står det på en bild med ett skelett dinglande i en galge, som publicerades på sociala medier samma dag som minkuppfödaren Niclas Pettersson ska ha fått hemsbesök av en grupp demonstranter.

– Jag tar hotet på största allvar, säger uppfödaren till SVT Nyheter Halland.

Niclas Pettersson som föder upp minkar till pälsindustrin fick i augusti ett par tusen minkar utsläppta från sin anläggning utanför Falkenberg.

Men hot har han inte tidigare fått, säger han.

DEMONSTRATIONER MOT MINKGÅRD

– Det var min son som såg det här på Instagram. Det känns obehagligt. Det är klart att jag måste ta det på största allvar, säger han.

Fick hembesök

Bilden på det dinglande skelettet och en handskriven lapp med texten ”Niclas (f d minkfamare)” lades ut i lördags. Samma kväll ska ett antal personer ha kommit hem till Niclas Petterssons bostad och med bland annat megafon och tutor begärt att Niclas Pettersson skulle komma ut ur huset.

Men han var då inte hemma. Det var däremot hans barn, som inte gick ut och mötte demonstranterna.

Dagen där på, på söndagseftermiddagen, fortsatte protesterna ute vid själva minkfarmen. Demonstranterna framförde krav på att anläggningen ska stängas. Mannen som publicerades bilden med skelettet var själv en av dem som var på plats.

Fastlåsta i grinden

Även polisen kom dit.

– Det var ett 20-tal individer där och 4-5 av dessa hade låst fast sig i grindarna. Vi såg till att de låste upp sig och fick hjälpa en som tappat bort sin nyckel, säger Tommy Nyman, polisen presstalesperson.

Niclas Pettersson har gjort en anmälan om olaga hot. Det ska också finnas polisanmälningar om hemfridsbrott, olaga intrång och misshandel efter helgen.

Inga minskar släpptes ut vid demonstrationen och ingen person ska ha gripits av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

DEMONSTRATIONER MOT MINKGÅRD

Mer i ämnet