Polisen har spärrat av en stor villatomt utanför Kungsbacka efter det misstänkta mordet på juldagskvällen. Foto: Joakim Eriksson

Misstänkt mord i Kungsbacka – man angav sig själv

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna hittades död vid en villa utanför Kungsbacka natten till annandagen. En man greps under natten då han själv larmade polisen och sa att han var skyldig. Mannen anhölls av åklagare under torsdagsmorgonen och är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Polisen larmades till ett misstänkt våldsbrott utanför Kungsbacka sent på juldagskvällen. När de kom fram till platsen hittades en kvinna död i anslutning till en villa.

– Vi inledde då en förundersökning gällande mord och i samband med detta frihetsberövade vi en misstänkt gärningsman, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen.

Misstänkt kvinnomord i Kungsbacka

Bostaden spärrades av under natten och påbörjade en teknisk undersökning som kommer att pågå under torsdagen.

Polis larmades tidigare på kvällen

Redan tidigare under kvällen hade polis larmats till bostaden då kvinnan uppgav att hon mottagit hot från mannen. Patrullen lämnade utan åtgärd men fick alltså återvända senare under natten då mannen själv larmade polis.

– Nu pågår en utredning parallellt med mordutredningen om eventuellt tjänstefel, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, och fortsätter:

– Vi får gå till botten med detta.

Arbetet fortsätter under torsdagen med att hålla förhör med eventuella vittnen samt den anhållne mannen. Mannen och kvinnan är båda i 50-årsåldern och har tidigare haft en relation med varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt kvinnomord i Kungsbacka

Mer i ämnet