Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hur går provtagningen till? Starta klippet för att se när Marie Gunnarsson testade sig på sjukhuset i Halmstad. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Nu erbjuder regionen antikroppstest för allmänheten

Uppdaterad
Publicerad

Alla invånare i Halland kan nu testa sig för antikroppar. När regionen drog igång testningen, torsdagen 1 oktober, var intresset stort på en gång. Veckans provtagningstider på sjukhuset i Halmstad blev uppbokade direkt. En av dem som lyckats få en tid är Marie Gunnarsson.

– Min man och jag var sjuka i april, hoppas att jag har antikroppar, säger hon.

Starta klippet för att följa med Marie Gunnarsson in i provtagningsrummet och hör smittskyddsläkaren förklara hur man ska tolka resultatet av ett antikroppstest.

Erbjudandet om antikroppstest gäller samtliga invånare över 18 år. Den som vill testa sig måste ha varit frisk i minst två veckor.

Det finns 52 vårdinrättningar i Halland där antikroppstester kan göras.

Genom att logga in på 1177.se eller att ringa direkt till Region Halland kan invånare boka en tid på en vårdcentral eller på Hallands sjukhus för antikroppstest. Provtagningen tar 5 till 10 minuter och kostar 200 kronor.

Under starten på torsdagen blev samtliga av Region Hallands tider uppbokade på Hallands sjukhus i Halmstad, även fredagens tider är helt uppbokade. Nästkommande vecka har än så länge 21 procent av tiderna bokats upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet