SVT Nyheter Hallands reporter Anders Fall i samtal med 26-åringen när rättegången mot Swefilmer inleddes i april förra året. Foto: SVT

Ny rättegång om Swefilmer

Publicerad

Domen i tingsrätten överklagades både av filmbolaget och den dömde 26-åringen. Nu tas målet om Swefilmer upp i hovrätten.

26-åringen som är hemmahörande i Tyskland dömdes till tre års fängelse för inblandning i streamingtjänsten Swefilmer. I somras valde han att överklaga domen. Förutom fängelsedomen vill han även slippa att betala 14 miljoner kronor till staten – som han ska ha tjänat på den brottsliga verksamheten.

Även motparten överklagar

Även motparten – filmbolaget Nordisk film – har överklagat domen. De kräver 10 miljoner kronor i ersättning för Johan Falk-thrillern ”Kodnamn Lisa” som fanns att tillgå på Swefilmer.

En 23-årige Kungsbackabo blev även han dömd i tingsrätten för inblandning i Swefilmer. Han slapp fängelse och fick istället villkorligt straff och samhällstjänst i 120 timmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.