Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Åklagaren Klas Lundgren om den huvudmisstänktas nya uppgifter som framkom under torsdagens förhandlingar och SVT:s reporter som förklarar vad det är som framkommit. Foto: SVT

Nya uppgifter från huvudmisstänkt – ska ha uppmanat bekant att ta bort ”skitväxter”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha tigit sig igenom flera av polisförhören fick den huvudmisstänkte fastighetsägaren under torsdagens förhandlingar möjligheten att höras gällande den olagliga strandskogsskövlingen i Tylösand. Och nu ändrar han sin historia.

Den huvudmisstänkte kallade den omstridda växtligheten på kommunens mark i Tylösand för ”skitväxter” under torsdagens förhör med honom i Hallands tingsrätt.

Buskage eller träd?

Under rättegången har mycket handlat om vilken typ av växtlighet som har avverkats på området i Tylösand där den huvudmisstänkta menar att det handlar om buskage och sly och inte fullvuxen skog som åklagarsidan menar.

Åklagaren menar att växtligheten ska ha avverkats för att höja värdet på tomten genom att få havsutsikt men detta nekar den huvudmisstänkta till. Han menar i stället att han ville röja upp på marken som enligt honom var illa skött.

Namnlös bekant ska ha genomfört jobbet

Samtidigt la den huvudmisstänkta 72-åringen fram en ny förklaring till hur växtligheten har blivit borttagen: en bekant som han inte vill uppge vid namn ska ha fått i uppdrag att ta bort växterna.

I klippet får du höra åklagaren Klas Lundgren samt SVT:s reporter Daniel Strömbäck som har varit på plats i rättegångssalen under torsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Strandskogsskövling

Mer i ämnet