Industrilokalen hade varit perfekt, menar Anders Stenbeck, som nu är kritisk till kommunen. I klippet hör du Jan Prytz, byggnadsnämndens ordförande, bemöta kritiken. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Nytt aktivitetscenter nobbas av Halmstads kommun – ”Tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Planerna på att att förvandla en industrilokal på Svetsaregatan i Halmstad till ett aktivitetscenter får avslag av byggnadsnämnden i Halmstads kommun. Tanken var att lokalen skulle innehålla flera bowlingbanor, padelbanor och minigolf.

Ansökan gällde ett tillfälligt bygglov där initiativtagarna ville driva aktivitetscenter i industrilokalen i tio år, för att sedan avveckla verksamheten. Men under onsdagen beslutade byggnadsnämnden att avslå ansökan.

– De har sökt tillfällig verksamhet i tio år, då ska man visa att man efter tio år har någon annanstans att flytta till. Någon sådan redovisning har inte gjorts, säger Jan Prytz, byggnadsnämndens ordförande.

Men initiativtagare Anders Stenbeck, som drivit processen i flera månader, menar att kommunen har fått det om bakfoten.

Klicka på klippet för att höra Stenbecks kritik mot kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.