Det kommer ställas höga krav för att få julborden att fungera runt om i länet och länsstyrelsen kommer hålla koll. Foto: Johan Nilsson/TT, Marcus Alakangas/SVT

Ökade trängselkontroller på restauranger i juletid

Uppdaterad
Publicerad

Restauranger kan förvänta sig ett ökat antal trängselkontroller framöver, och årets julbordssäsong kommer att påverkas av pandemin. Det beskedet ger nu länsstyrelsen i Halland, som nyligen tog upp just kontrollerna under ett möte med halländska kommunerna och regionen.

Starta klippet för att se hur många trängselkontroller som gjorts i din kommun – och hör Christa von Limburg-Stirum berätta om hur pandemin kommer påverka restaurangernas julbordservering.

Det var i förra veckan som länsstyrelsen träffade kommunerna i Halland, smittskyddet och Region Halland för att bland annat diskutera trängselkontroller till följd av coronapandemin. Enligt Christa von Limburg-Stirum från länsstyrelsen får restauranger nu räkna med att antalet kontroller kommer öka.

Coronaviruset i Halland

 – När det blir kallare ökar risken för trängsel inne på restaurangerna, säger hon.

Kommer du gå på julbord i år? 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet