Örnaskolan i Hylte kommun. Foto: SVT/Kristian Åkergren

Oroligheterna på Örnaskolan fortsätter – fyra elever avstängda

Uppdaterad
Publicerad

Oroligheterna på Örnaskolan i Hylte fortsätter. Fyra elever har stängts av och från och med fredag patrullerar ordningsvakter vid skolan.

Under torsdagen hölls ett krismöte på skolan där bland annat skolchefen och kommundirektören deltog. Enligt kommunchef Per Borg har några elever skapat oro bland andra elever och lärare, och ordningsvakter har satts in på skolan.

– Det här är jätteovanligt i vår kommun. Om rektorn inte känner att han har befogenheterna så måste vi hjälpa honom, säger Per Borg.

Till en början valde skolans rektor Pär Henriksson att avsäga sig arbetsmiljöansvaret.

– Arbetsmiljösituationen på skolan kräver ett mer samlat grepp och kraftfullare insatser än vad jag som rektor förfogar över, sa Pär Henriksson till SVT Nyheter Halland på fredagsmorgonen.

Men efter ett möte mellan skol- och kommunledningen under fredagen valde dock Pär Henriksson att kvarstå som arbetsmiljöansvarig.

– Jag kan nu konstatera att frågan fått den uppmärksamhet och aktörsberedskap den behöver från förvaltningsledning och kommunledning. Jag ser nu fram emot gemensamma konkreta och konstruktiva insatser för att lösa problemen på kort och lång sikt, skriver rektorn i ett meddelande till SVT Nyheter Halland efter mötet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.