• Tekniskt meddelande:

    Vi har just nu tekniska problem med SVT Play. Vi beklagar detta och arbetar för en snar lösning.

Lågorna på höghusets tak kunde ses av många i Falkenberg. Foto: Lennart Bensson

Orsaken till höghusbranden förblir okänd

Publicerad

Utredningen gällande branden på det nybyggda 16-våningshuset i Falkenberg läggs ner.
– Vi har inga förutsättningar driva vidare ärendet när vi klart och entydigt inte kan säga vad som orsakat branden, säger Cecilia Bergstén chef för polisens rotel för grova brott.

Strax innan klockan åtta på onsdagskvällen den 24 april kom ett larm om att ett nybyggt höghus i Falkenberg stod i full brand. Lägenhetshuset som tillhör Gekås Ullared består av 134 lägenheter var inte helt färdigtställt och därför obebott. Lågorna som argt sträckte sig högt upp i himlen syntes tydligt för många Falkenbergare och branden var inte i kontroll förens dagen därpå.

Inte tillräckligt med bevis

Dagen efter inleddes den tekniska förundersökningen men under torsdagen kom beskedet. Det finns inte tillräckligt med bevis för att fortsätta driva förundersökningen till vad som orsakat branden, vilket Hallands Nyheter var först med att berätta.

– Ska vi driva en förundersökning ska vi ha goda förutsättningar att göra det. Vi måste kunna berätta vad som har hänt med alla detaljer, säger Cecilia Bergstén som är chef för polisens rotel för grova brott.

Så vad händer nu?

– Nu händer inte mycket mer om vi inte får in nya uppgifter som stärker att vi återupptar det. Att det är nedlagt betyder inte att vi inte kan ta upp det igen, säger Cecilia Bergstén.

Vad som orsakat branden förblir därför i nuläget okänt.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bilder från höghusbranden i Falkenberg

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer