Lars Grimbeck och Britt Hellström var två halländska pendlare som kom för sent till jobbet i morse. Foto: PRIVAT/ SVT ARKIV

Överfulla bussar körde vilse under tågstoppet

Uppdaterad
Publicerad

Det planerade tågstoppet i norra Halland på fredagen ledde till långa väntetider, överfulla ersättningsbussar och busschaufförer som körde fel. Britt Holmström och Lars Grimbeck är två hallänning som för sent till sina jobb i morse.

”Man förstod ju att det skulle bli problem i morse att tabussen mellan Varberg och Mölndal med Hallandstrafiken . Men attsedan er chaufför struntar i att stanna i Mölndal och åker direkttill Göteborg får amatörer att se ut som proffs”.

Så skriver en pendlare på Hallandstrafikens Facebook-sida.

En annan skriver på sociala medier:

”Första bussen norrut från Åsa station 6.17 erbjöd ensittplats. Vi andra står... Kanske inte behöver skriva mer om hurbra planerat detta ersättningsalternativ till de två tidigareordinarie tågavgångarna är.”

Britt Holmström åkte en av ersättningsbussarna från Åsa station till Göteborgs centralstation i morse. Med vanlig bil tar sträckan, enligt en

Britt Hellström, pendlare från Åsa. Foto: Privat

onlinebaserad karttjänst, 31 minuter. Hallandstrafikens tidtabell för ersättningsbussarna räknade med 52 minuter.

I verkligheten tog det en timme och 30 minuter.

– Det visade sig att chauffören inte kunde köra i Göteborg. Efter att att vi hade åkt en stor runda förbi Stenaterminalen, Rosenlund och Järntorget svängde han av mot Svingeln. Då skrek hela bussen ”nej släpp av oss”, säger Britt Holmström.

Varbergsbon Lars Grimbeck pendlar också dagligen till Göteborg. Bussen som han fick åka i morse släppte av alla passagerare på Åsa station.

Lars Grimbeck, pendlare från Varberg. Foto: Privat

– Vi fick veta att det skulle gå ett tåg vidare till Göteborg. Men det stod rätt snart klart att det inte skulle komma något tåg. Jag ringde Hallandstrafiken och fick veta att tåget var inställt. Då var vi ett hundratal personer som stod på stationen. En busschaufför meddelade att han kunde köra oss till Göteborg, men han hittade inte riktigt och körde fel. Det var mycket frustration och upprörda känslor i bussen, säger Lars Grimbeck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.