Georgia Ferris (KD) är ordförande i kultur-, fritids och tekniknämnden på Falkenbergs kommun. Hon är en av de som varit drivande i att gratis p-skiva ska börja användas i centrum. Foto: SVT

P-skiva i Falkenberg vid årsskiftet

Uppdaterad
Publicerad

Första januari 2021 inför Falkenberg p-skiva och i samband med det kommer troligen parkeringsbevakningen utökas.

– Nu är allt klart för att beställa skyltarna, säger nämndordförande Georgia Ferris (KD).

Under torsdagen tog nämnden för kultur, teknik och fritid i Falkenberg beslut om hur systemet med p-skiva ska tillämpas i Falkenberg.

Målet är att det ska vara skyltat och färdigt till första januari nästa år. Då gäller två timmars fri parkering i stadskärnan. Tiden anges med p-skiva.

– I kommunens p-hus i centrum kan man mot en avgift stå längre. Vi har även centrumnära samlingsparkeringar där man kan parkera längre, säger Georgia Ferris (KD).

För att att se till att p-skivan används på rätt sätt tror Georgia Ferris att bevakningen måste öka.

– Det finns en större risk att man gör fel när det är gratis. Extra bevakning kan nog tyvärr finansieras med avgifter för att folk parkerar fel, säger hon.

Oppositionen vill inte ha p-skiva

Oppositionen i Falkenberg har varit emot att p-skiva införs i kommunen och de satte bland annat stopp för Framtid Falkenbergs planer att prova systemet under sommaren 2019. Men nu är alla beslut tagna.

– Jag är så lättad att p-skivan är spikad och klar, säger Georgia Ferris.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer