Följ med in på epidemiavdelningen där de covid-sjuka vårdas. Foto: Alice Loth/SVT

På bara timmar ställdes ortopeden om till epidemiavdelning – här vårdas covid-patienterna

Publicerad

Efter en snabb introduktion skulle personalen ta emot patienter som bar på ett virus de aldrig tidigare mött. Följ med in på ortopedavdelningen som på bara några timmar ställdes om till epidemiavdelning på sjukhuset i Varberg.

På epidemiavdelningen i Varberg vårdas nu patienter som bekräftats smittade av covid-19.

Tiden under pandemin har varit oviss och vårdpersonalen har hela tiden behövt förbereda sig på att det kan komma en stor våg av sjuka patienter. Men i Halland har det hela tiden funnits vårdplatser till de som behövt.

Coronaviruset i Halland

I klippet möter vi läkaren Viktoria Örtenwall, som berättar om hur det varit att jobba på avdelningen, och Pia Gjelstrup, en av tre avdelningschefer som varit med och byggt upp avdelningen, som berättar om utmaningarna för personalen.

Pia Gjelstrup är en av tre avdelningschefer som har varit med sedan dag ett på epidemiavdelningen. Foto: Anna Palmgren/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet