Foto: Marcus Alakangas/SVT/Janerik Henriksson/TT

Personer i riskgrupper får samåka i Hallandstrafikens färdtjänstbilar

Uppdaterad
Publicerad

Trots smittorisken för coronavirus fortsätter Hallandstrafiken att köra med flera kunder i samma bil vid sina serviceresor så som färdtjänst och sjukresor.

– Det finns inga rekommendationer om att begränsa detta än så länge, säger Daniel Bernhardt, enhetschef på Hallandstrafiken.

Pensionären Marianne från Halmstad är en av dem som undviker att nyttja färdtjänsten av rädsla för att smittas av medresenärer. Hon är kritisk till att Hallandstrafiken inte väljer att separera kunder så att de får åka i varsin bil.

– Antingen åker jag själv eller inte alls, säger hon och poängterar att hon i vilket fall inte skulle göra annat en absolut nödvändiga resor i rådande läge.

I klippet ovan förklarar Daniel Bernhardt, Hallandstrafikens enhetschef för buss och taxi , varför färdtjänsten fortsätter att köras med flera kunder samtidigt i bilarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet