Polisen oroas över den ökande trenden av antalet ärenden som polisen larmas om till Spenshult. Foto: SVT

Polisen har kallats till Spenshults asylboende 150 gånger

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har kallats till Migrationsverkets boende på Spenshult omkring 150 gånger sedan de första asylsökande flyttade in för ett och ett halvt år sedan. Bland annat för misshandel och narkotikabrott. Normalt, tycker polisen, även om trenden de senaste månaderna oroar polisen.

– De senaste två månaderna (februari och mars red.anm.) kan vi se en ganska kraftig ökning. Vi har lika många händelserapporter och anmälningar på två månader som vi normalt sett haft på tre månader tidigare, säger Peter Öhrn, kommunpolis Halmstad.

Se i klippet ovan vilka misstänkta brott som polisen larmas om på Spenshult flest gånger, och vad som tros ligga bakom den misstänkta brottsligheten.

Vi på SVT Nyheter Halland begärde ut en lista på polisens händelserapporter som upprättats efter att polisen kallats till asylboendet på Spenshult.

En händelserapport upprättas i samband med att polisen kallas, eller larmas, till en plats för till exempel ett misstänkt brott.

Vi fann att ungefär 150 sådana händelserapporter upprättats med Spenshult som adress sedan slutet av december 2016 och fram till en bit in i april 2018.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Spenshult

Mer i ämnet