Flera privatpersoner blev vittnen till branden som rasade i Falkenberg natten till söndagen. Foto: Håkan Sveman (privat)

Polisen misstänker att branden kan vara anlagd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt person efter nattens industribrand i Falkenberg. Eftersom det rör sig om två byggnader som brunnit samtidigt misstänker polisen att branden kan vara anlagd.

Larmet om branden kom strax före klockan 23.30 på lördagskvällen. Ett stort antal släckningsfordon från räddningstjänsten har varit på plats på Åkarevägen under hela natten för att försöka släcka eldhärden.

LÄS MER: Fullt utvecklad brand i industrilokal i Falkenberg

Industribrand på Smedjeholmen

Det rör sig om två större byggnader tillhörande ett åkeri på området Smedjeholmen.

– Vi har ännu ingen gripen misstänkt för branden, säger polisens presstalesman Peter Adlersson till SVT Nyheter Halland klockan 09.45 på söndagsförmiddagen.

Grov mordbrand

Polisen rubricerar nu ärendet som grov mordbrand.

– Detta eftersom det rör sig om stora värden som gått upp i rök. Det är lite märkligt att två byggnader som ligger ett 70-tal meter ifrån varandra har börjat brinna samtidigt. Därför misstänker vi att branden kan vara anlagd, säger Peter Adlersson.

Finns det några kopplingar till branden i tisdags på företagshotellet i Yttre hamnen?

– Inte vad vi kan se i nuläget. Där har vi en misstänkt som sitter häktad. Men vi får undersöka den möjligheten, säger han.

Prata med vittnen och företagare

Polisen kommer nu att inleda en teknisk undersökning på platsen, så fort de får klartecken från räddningstjänsten.

– Jag vet inte om det finns några vittnen, men i så fall ska de höras. Vi kommer även att prata med företagare på platsen om de har några teorier kring branden och om det finns någon hotbild mot någon, säger Peter Adlersson.

Polisen har folk på plats under söndagen och man har satt upp avspärrningar runt brandområdet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Industribrand på Smedjeholmen

Mer i ämnet