I klippet berättar polisen Lars-Gunnar Perlinger och advokat John Gerhardsson hur deras jobb påverkas av att Halland saknar häkte. Foto: Daniel Strömbäck/SVT

Polisen tvingas resa flera timmar när Halland saknar häkte

Uppdaterad
Publicerad

Eftersom Halland saknar häkte tvingas poliser och advokater att lägga timme efter timme på att resa till andra orter där misstänka brottslingar sitter häktade. Ställföreträdande chef på grova brott i Halland, Lars-Gunnar Perlinger, menar att dyrbar utredningstid därför går till spillo.

– Ett förhör som tar en timme om vi har det i Halmstad tar en halv dag om vi ska åka upp till Göteborg, säger ställföreträdande chef på grova brott Lars-Gunnar Perlinger.

Häktet dröjer till 2023

Det står nu klart att det nya planerade häktet i Halmstad ska vara byggt 2023 efter ett beslut som togs 2018. Men både Lars-Gunnar Perlinger och advokat John Gerhardsson anser att det borde gått snabbare.

Klicka på klippet för att höra vad det betyder för polisen och advokaterna att ha ett häkte i Halmstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.