Foto: SVT

Rånare bröt armarna på anställd

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inget spår efter rånarna som slog till brutalt mot Max hamburgerrestaurang i Falkenberg natten till söndagen.

Det är bara två veckor sedan som hamburgerrestaurangen vid motorvägen i Halland drabbades av ett rånförsök.

På lördagsnatten slog rånare på nytt till.

Efter stängning befann sig tre anställda unga kvinnor i lokalerna för att städa undan efter dagen. En av dem gick in på kontoret för att hantera pengar.

Kniv mot halsen

När det knackade på dörren klockan halv två förutsatte hon att det var någon av kollegorna. Hon öppnade. Men istället kommer två män i rånarluvor in på kontoret. De satte en kniv mot kvinnans hals och begärde att få pengar.

De slog också henne med basebollträ och kofot så att hon bröt minst en arm – möjligen båda. En anställd i restaurangen fick också tänder utslagna.

Alla tre anställda fördes till sjukhus. Förutom fysiska skador drabbades de av chock.

Tre anställda till sjukhus

Rånarna försvann från platsen med en okänd summa pengar. Restaurangen var avspärrad till långt in på eftermiddagen på söndagen. Då utfördes en teknisk undersökning av lokalerna.

Men några konkreta spår har polisen inte efter rånarna i nuläget.

– Vi ska analysera en del som har hittats i den tekniska undersökningen och gå igenom material från en del övervakningskameror i området. Men vi är djupt tacksamma för alla uppgifter vi kan få in från allmänheten, säger Ingrid Ljunggren, förundersökningsledare på Hallandspolisen. 

Koppling till rånförsök

De drabbade kvinnorna mellan 18 och 28 år gamla har har hörts av polisen under dagen. De bedömer att rånarna var relativt unga. Den ena av dem var omkring 170 centimeter lång.

Även vid det misslyckade rånförsöket den 20 oktober var det två maskerade män med basebollträ som försökte ta sig in strax efter stängning. Men då var personalen rådig och fick låst dörrarna, så att rånarna fick ge sig med oförättat ärende.

Kan de båda händelserna ha en koppling till varandra?

– Det är självklart något vi tittar på, säger Ingrid Ljunggren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Maxrånet

Mer i ämnet