22-åringen (till vänster) på väg in i Varbergs tingsrätt under rättegångens första dag. Åklagare Anna Ginner (till höger i bild). Foto: SVT

Rättegång mot Swefilmer avslutad – åklagaren yrkar på fängelse

Publicerad

Rättegången mot de två män som misstänks ligga bakom den illegala streamingsajten Swefilmer har nu avslutats. Åklagaren yrkar på fängelsestraff.

Måndagen den 10 april inleddes rättegången mot de två män som tros ligga bakom streamingsajten Swefilmer. En 22-årig man från Kungsbacka kommun misstänks tillsammans med en 26-årig man hemmahörande i Tyskland för brott mot upphovsrättslagen.

LÄS MER: Rättegång mot Swefilmer

Illegal streaming

Yrkar fängelsestraff

Under måndagseftermiddagen avslutades rättegången och åklagaren yrkade på att 26-åringen ska dömas till fängelse.

– Jag yrkade på att han skulle dömas till minst 4,5 års fängelse, säger åklagare Anna Ginner.

Dessutom yrkade åklagaren att 26-åringen ska betala tillbaka de 14 miljoner kronor som hon menar att han tjänat på sidan. Mannen har nu häktats i väntan på dom.

Även Kungsbackabon riskerar fängelse

Åklagaren yrkade därefter på att den 22-åriga Kungsbackabon skulle dömas till ett års fängelse, alternativt villkorlig dom med samhällstjänst. Hon yrkade även att han ska betala tillbaka de pengar som han misstänks ha tjänat på Swefilmer, vilket ska vara närmare 40.000 kronor.

Dom kommer den 15 maj. De båda männen nekar till anklagelserna.

SE MER: Så funkar streamingsajterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Illegal streaming

Mer i ämnet