”Vill att alla som riskerar att bli dåliga av covid får möjlighet att vaccinera sig oavsett var de bor”, säger Karl Kataoka. Se mer i klippet. Foto: SVT

Halland stoppade vaccinturismen – JO-anmäls av göteborgare

Uppdaterad
Publicerad

Region Halland har anmälts till Justitieombudsmannen, JO, efter beslutet om att stänga den digitala bokningen av vaccin för boende utanför länet. Anmälaren Karl Kataoka menar att beslutet strider mot lagen.

Efter att många utifrån länet kommit hit för att vaccinera sig fattade regionen ett politiskt beslut om att stänga den digitala bokningen för de som inte är folkbokförda i länet. Detta väcker nu kritik. Göteborgaren Karl Kataoka menar att det strider mot hälso- och sjukvårdslagen samt mot patientlagen.

I klippet ovan utvecklar Karl Kataoka sitt resonemang medan Mikaela Waltersson (M), regionstyrelsens ordförande, svarar.

Göteborgs Posten var först med att berätta om detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet