Personerna som rings upp får höra att de måste göra ett covid-19 test. Foto: Centers for disease control and prevention, EPA / TT

Region Halland varnar för telefonbedragare

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer i Halland har blivit uppringda av någon som uppger sig vara från sjukvården och som menar att de uppringda måste testa sig för covid-19. För att göra detta ombeds de bland annat lämna ut sitt kontonummer. På sina sociala medier varnar Region Halland för att detta är ett bedrägeriförsök.

Personerna som blivit uppringa får höra att smittspårning har gjorts och att de nu måste göra ett covid-19 test. Vem som har smittats är sekretessbelagt.

Bedragarna säger att de vill skicka hem ett provtagningskit till den uppringde till en kostnad av 50 kronor. Därefter frågar de om kontonummer.

Då provtagningen i Halland är gratis menar regionen att detta är ett bedrägeri. De uppmanar allmänheten att inte lämna ut kontonummer till någon som ringer upp en.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet