Ridklubb tappar medlemmar efter höjda lektionspriser

Publicerad

Harplinge ridklubb utanför Halmstad valde att höja priserna för ridlektioner förra sommaren. Detta efter att foderpriserna skenat i väg till följd av torkan. En negativ konsekvens har blivit att man de senaste månaderna tappat medlemmar.

– Det finns de som indikerat på att det blivit för dyrt helt enkelt, säger Angelica Bellborg Abrahamsson, ordförande i Harplinge ridklubb.

Beslutet om att höja priserna på Harplinge ridklubb fattades i slutet av sommaren när det stod klart vilka effekter torkan hade. Flera lantbrukare, inte minst djurägare, blev extra utsatta. Eftersom hästägare inte fått ta del av pengarna från regeringens krisstödpaket, har det inte varit lätt att få ekonomin att gå ihop. Man tvingades vidta åtgärder.

– Vi hade haft ett sämre resultat om vi inte hade höjt dem, säger Angelica Bellborg Abrahamsson.

Angelica Bellborg Abrahamsson, ordförande i Harplinge ridklubb. Foto: SVT


Svider i plånboken för vissa

Höjningen låg på mellan 10 och 15 kronor per lektion. För vissa har det här svidit i plånboken i långa loppet, menar klubben. Sedan höjningen har cirka 20 medlemmar hoppat av.

– Vi tycker naturligtvis det är tråkigt, eftersom vi vill att så många barn och ungdomar som möjligt ska kunna utöva sitt fritidsintresse hos oss, säger Angelica Bellborg Abrahamsson.

Harplinge ridklubb. Foto: SVT

På klubben finns nu en oro för att årets sommar ska bli lika torr som den var 2018. Ökar foderpriserna finns då risk att ridlektionerna blir ännu dyrare.

– Det är givetvis en av de sista utvägarna för oss. Vi vill kunna hålla priserna nere så att ridskolan är tillgänglig för så många som möjligt, säger Angelica Bellborg Abrahamsson.

I klippet kan du höra mer om situationen på Harplinge ridklubb.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer