”I en sådan här krissituation får vi se till att vi hjälps åt”, säger Ingalill Koinberg på Röda Korset. Foto: TT/SVT

Röda Korset stöttar äldre i Varberg under coronapandemin

Uppdaterad
Publicerad

Tillsammans med Varbergs kommun inleder Röda Korset hjälpinsatser riktade till kommuninvånare över 70 år.

Den senaste tiden har Varbergs kommun mottagit stora mängder samtal från äldre som behöver hjälp med vardagssysslor som till exempel apoteksbesök.

– Kommunen har fått alldeles för många förfrågningar från ”friska medborgare”. Då kan Röda Korset vara ett stöd, säger Ingalill Koinberg, ansvarig för kris och beredskapsgruppen på Röda korset.

Coronaviruset i Halland

Dagsfärsk överenskommelse

Hjälpinsatsen är del i ett större samarbete mellan Röda Korset och Räddningstjänsten Väst. Under måndagen undertecknade parterna en överenskommelse om samverkan vid en krissituation. Syftet är att organisera frivilligas engagemang vid en långvarig räddningsinsats.

Jan Sjöstedt, förbundsdirektör vid Räddningstjänsten Väst. Foto: Alice Loth/SVT

– Efter skogsbränderna 2018 såg vi att det fanns ett stort intresse att hjälpa till vid samhällsstörningar. Röda korset har ett brett förtroende hos allmänheten, och kan hjälpa till att skapa tillit vid krissituationer, säger Jan Sjöstedt, förbundsdirektör vid Räddningstjänsten Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet