Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg, hoppas att helgens arrangemang blir säkra och trevliga för alla inblandade. Foto: Polisen/SVT

Så förbereder sig polisen inför Wheels and Wings

Publicerad

Till helgen är det dags för motorfestivalen Wheels and Wings i Falkenberg, och polisen har förberett sig för evenemanget sedan i våras.

Tiotusentals personer väntas lockas av Wheels and Wings och vid cruisingen kommer stadskärnan fyllas av såväl bilar som besökare. Under evenemanget kommer polisen fokusera på att förebygga brott och minska ordningsstörningar.

– Vårt mål och vår förhoppning är att det ska bli säkra och trevliga arrangemang för både deltagare och besökare, säger Christer Bartholdsson, lokalpolisområdeschef i Falkenberg, på polisens hemsida.

Utökad cruisingrunda

I år har cruisingrundan utökats och fler vägar kommer därför stängas av. Förhoppningen är att det ska resultera i ett bättre flyt för de deltagande bilarna. Däremot kommer det resultera i att framkomligheten blir begränsad för övriga trafikanter i centrala Falkenberg.

– Besökarna i Falkenberg får räkna med en del trafikstörningar i helgen men för att cruisingen ska flyta så smidigt som möjligt kommer arrangören att placera ut särskilda cruisingvärdar utmed rundan. Ett bra tips för den som ska ut och titta på cruisingen är att om möjligt lämna bilen hemma, säger Christer Bartholdsson.

Kan direktförverka alkohol

Enligt lokal ordningsföreskrift är det förbjudet att dricka alkohol på vissa platser i centrala Falkenberg. Därför kan polisen komma att direktförverka alkohol och bötfälla personer som dricker alkohol på allmän plats i centrum.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer