Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vicerektor Malin Hallén på Högskolan i Halmstad berätta om hur hon ser på den nya chatboten ChatGPT och hur den kan påverka utbildningen på skolan. Foto: SVT/Högskolan i Halmstad

AI-fusket och ChatGPT sätter press på Högskolan i Halmstad: ”En jätteutmaning”

Uppdaterad
Publicerad

Högskolan i Halmstad ökar kontrollerna mot fusk efter lanseringenav nya AI-tjänsten ChatGPT. Se vicerektorn Malin Hallén kommentera vad lärosätet behöver göra för att på sikt jobba mot fusket – och med AI-tekniken.

– Våra normala plagieringsverktyg kan inte uppmärksamma den här typen av fusk, säger vicerektorn Malin Hallén.

Den nya chatboten ChatGPT, som än så länge är gratis ochtillgänglig för alla på internet, kan svara på tentafrågor ochskriva uppsatser åt studenter. Detta har skapat diskussionerom fusk på universitet och högskolor.

I klippet ser du Malin Hallén berätta om utmaningarna för Högskolan i Halmstad med nya AI-tjänster som ChatGPT och hur dennya tekniken kan vändas till fördel för högskolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.