Se klippet för att höra förvaltningschefen Ola Magnusson redogöra för de största skillnaderna med de nya råden. Foto: SVT/Joakim Leihed/Halmstad kommun

Försiktig öppning av kulturverksamheter för unga i Halmstad

Uppdaterad
Publicerad

I Halmstad planeras fritidsaktiviteter för barn och unga öppnas i liten skala igen nästa vecka. I de nya nationella råden är det inte bara sport för unga som prioriteras.

– Det påverkar folkhälsan på ett väldigt positivt sätt, säger Ola Magnusson, chef för kulturförvaltningen i Halmstad.

Under måndagen ersattes de allmänna lokala råden i Halland med nationella råd för att motverka smittspridningen av coronaviruset.

Idrottsanläggningar, simhallar och liknande kommer fortsatt hålla i huvudsak stängt för vuxna deltagare i Hallands kommmuner.

Coronaviruset i Halland

Däremot finns nu en möljighet att i begränsad form komma igång med fritidsaktiviteter för barn och unga som inte håller på med idrott, vilket inte var prioriterat i de tidigare lokala råden.

I Halmstad kommer mötesplatser för unga på bland annat Vallås, Oskarström och Andersberg  samt ungdomshuset Nolltrefem i centrum att öppna för bokningsbara aktiviteter från och med 21 december.

I klippet berättar chefen för kulturförvaltningen i Halmstads kommun, Ola Magnusson, varför han tror att de nya råden kommer att gynna barn och unga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet