Såhär gick Terminator loss på gymmet

Uppdaterad
Publicerad

Historien om att Arnold Schwarzenegger tränat på ett gym i Kungsbacka under onsdagen blev snabbt en riksnyhet. Gymägaren Björne Hebelius telefon har gått varm sen kändisbesöket, och dagen efter kan han fortfarande inte riktigt fatta att the Terminator suttit i hans maskiner.

Det var vid halvniotiden på onsdagsförmiddagen som självaste Arnold Schwarzenegger klev in på Björne Hebelius gym i Kungsbacka. Redan på måndagskvällen fick han samtalet om vem som ville komma och träna morgonen efter.

Se mer: För att se hela inslaget klicka här.

Arnold

– Om någon ringer och säger att man har vunnit högsta vinsten, då tror man det inte. Det här var ungefär samma känsla, säger Björne Hebelius.

”The Terminator” körde enbart styrketräning, någon kondition hanns inte med.

Se också: Klicka på webbspelaren ovan för att se hela rundturen.

Enligt Björne Hebelius tog Arnold det ganska lugnt.

– Det var inga jättevikter, det var det inte, och det tror jag inte att han kommer köra i framtiden heller. Man ska tänka sig för, man ska leva i lugn och ro och må bra, säger han.

”Så nära en gud du kan komma”

Schwarzenegger stannade i ungefär en och en halv timme på gymmet. I en timme fick han träna ifred, och den sista halvtimmen ägnade han åt att gå runt och prata med folk.

Några av de som fanns där på onsdagen fanns även på plats dagen efter.

– Arnold Schwarzenegger är så nära du kan komma en gud skulle jag säga. Han har åstadkommit så otroligt mycket. Han var i väldigt bra form för att vara i 70-årsåldern. Han hade fortfarande mycket muskler kvar och var väldigt pigg, säger gymbesökaren Bartek Anderson.

Skulle du vara nöjd om du själv såg ut så när du är 70 år?

– Ja, absolut. Det skulle jag vara, säger han.

Stort Arnold-fan

Björne Hebelius är själv ett stort fan av Hollywodlegenden och den före detta guvernören och har sett alla hans filmer.

– Jag har givetvis alla filmer i VHS-format också och en videobandspelare kvar, så jag kan köra dem. Terminator har jag nog sett 50 gånger. Varje film. Och dokumentären ”Pumping Iron” har jag sett hur många gånger som helst. Jag kan nästan varenda scen i sömnen, säger han.

Svårglömt besök

Björne Hebelius kommer i alla fall aldrig glömma onsdagen den 11 januari 2017. Kanske låter han bli att tvätta de maskiner som Arnold Schwarzenegger använt.

– Vi kommer att plasta in dem för evigt. Det är underbart. Jag säger bara, tack för att du finns Arnold. Det finns inte två sådana, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Arnold

Mer i ämnet