Nu startar upprustningen av Bastionen och Norre Port i Halmstad. Foto: SVT

Så ska Bastionen rustas upp

Uppdaterad
Publicerad

Att Bastionen och området kring Norre Port i Halmstad ska rustas upp under våren har stått klart under en tid – men nu är det bestämt hur.

Somliga har önskat sig mindre betong i området medan andra har tyckt att Bastionen ser ”gräslig” ut – och politikerna själva har lovat att snygga upp. Nu står det klart vad som ska hända med betongkullen.

Området ska rustas upp under fyra moment. I det första momentet ska vallarna befrias från jord och ogräs och istället kläs med murgröna. Därefter ska entrén till Bastionen öppnas upp och göras mer inbjudande, och Norre Port ska få en effektbelysning för att skapa en trivsammare stadsmiljö.

”Levande året om”

Det sista momentet går ut på att restaurera naturstensmuren och slänten mot Nissan.

– Delar av murkonstruktionen håller på att gå sönder och området ser skräpigt ut. I sin nuvarande form lever det inte upp till kommunens mål att stadens offentliga ytor ska vara tillgängliga, trygga och levande året om, säger Peter Gustafsson, projektledare på teknik- och fritidsförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Arbetet kommer att pågå fram till midsommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.