Handbollsklubbarna Särökometerna och Aranäs påverkas av de hårdare coronaråden i Västra Götaland. Foto: Janerik Henriksson/TT

Särökometerna ställer in träningar och matcher – Aranäs fortsätter som vanligt

Uppdaterad
Publicerad

Efter de nya coronaråden för Västra Götaland ställer nu handbollsklubben Särökometerna tills vidare in alla träningar och matcher för alla födda 2004 eller tidigare.

– Det blir ju exceptionellt märkligt för oss som ligger mellan två regioner, säger klubbens vice ordförande Maja Ewert.

Efter beskedet om de skärpta råden i bland annat Västra Götaland i går väntar nu idrottsföreningarna i Halland på mer besked om hur man kommer att påverkas.

En förening som redan nu tagit beslut om att följa samma restriktioner som nu gäller grannen i norr är handbollsklubben Särökometerna. Där är nu träningar och matcher för alla födda 2004 eller senare avblåsta till vidare, i väntan på besked från Region Halland och Hallands handbollsförbund.

Coronaviruset i Halland

– Handbollsförbundet måste ge raka besked snabbt. Det blir extremt märkligt för oss som ligger mellan två regioner och spelar många matcher mot Göteborgslagen, säger Maja Ewert.

Väntar på rekommendationer

Hallands handbollsförbund har ännu inte gått ut med några rekommendationer, men det, tillsammans med vad Region Halland kan komma att besluta, är vad klubben väntar på nu.

För de som är födda 2005 eller senare fortsätter nu träningarna och matcherna som vanligt – med undantag för flickor 07, som har drabbats hårt. En extra träningsvecka under höstlovet har fått ställas in, eftersom flera av spelarna kommer från en skola i Billdal där eleverna har satts i karantän på grund av ett utbrott på skolan.

– Eftersom flera i laget inte kan träna såg vi ingen möjlighet att anordna den här aktiviteten, säger vice Särökometernas vice ordförande Maja Ewert.

Aranäs avvaktar

Grannklubben Aranäs i Kungsbacka har också drabbats, genom att herrarnas a-lagsmatch mot Alingsås i högsta serien i kväll ställs in. I Alingsås har konstaterats fall av covid-19, och därmed skjuts matchen på framtiden.

I övrigt fortlöper dock verksamheten tills vidare som vanligt.

– Vi följer handbollsförbundets och regionens restriktioner, så hittills har vi inte infört några nya regler, säger Johan Falk på Aranäs.

Även Aranäs drabbas dock indirekt, genom att de flesta matcher är mot lag i Västra Götaland.

Klubben följer utvecklingen, och ska ha ett nytt möte redan i eftermiddag.

– Vi har inte riktigt hunnit ta ställning till det nya läget än. Men vi är som alla andra förberedda på att gå vidare med restriktioner, säger Johan Falk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Halland

Mer i ämnet