Se socialförsäkringsministerns reaktion på siffrorna som visar att drygt 7 800 familjer fått sänkta – eller indragna bidrag. Foto: David Westling/SVT

Socialförsäkringsminister Shekarabi (S): “Syftet med reformen var inte ett mer strikt regelverk – tvärtom”

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals familjer har fått sänkta bidrag – men det var inte syftet med vårdbidragsreformen, enligt socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S). Nu kommer han inleda samtal med Försäkringskassan om effekterna av de nya bidragen.

– Det har inte varit meningen att skapa ett striktare regelverk – vi tar det här på största allvar, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) angående SVT:s uppgifter om att 7 800 familjer har fått sänkta eller indragna bidrag efter förra årets vårdbidragsreform.

Av 14 200 undersökta familjer har drygt varannan familj fått sänkt eller indraget bidrag, visar statistiken som Försäkringskassan tagit fram för SVT.

Se socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabis reaktion på uppgifterna om att drygt hälften av familjerna fått sänkta eller indragna bidrag – och hör hur han tänker agera nu, i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.