Sjuåringen skulle stå ute utan sin jacka tills den bett om ursäkt – fick stå i över en timme tills mamman kom. Bilden har inte med den aktuella skolan att göra. Foto: Jessica Gow / TT

Sjuåring tvingades stå i kylan som straff – lärare i Kungsbacka polisanmäls

Uppdaterad
Publicerad

När mamman hittade sin sjuåring utanför skolan har denne stått utomhus i kylan utan jacka i över en timme – som straff för att inte ha gjort som läraren sa. 

Händelsen, som Kungsbacka-Posten var först med att rapportera om, ska ha skett förra måndagen när lågstadieelever på skolan skulle gå från matsalen tillbaka till klassrummet. När en av sjuåringarna inte ville ställa sig i ledet ska läraren ha blivit arg och tvingat eleven att stå utomhus i kyla och vind utan sin jacka. Där skulle sjuåringen stå tills den bett om ursäkt, vilket eleven inte gjorde. Eleven har astma och får därför inte bli nedkyld. 

Enligt Kungsbacka-Posten har sjuåringens familj nu polisanmält händelsen och skolan ska ha bett mamman om ursäkt. Läraren är dock inte avstängd från sin tjänst.

– Utredningen om själva händelsen är avslutad nu, men vilka åtgärder som tas mot läraren är inte offentligt än, det pågår en förhandling med facket. Men läraren är i tjänst just nu, säger skolchef Maria Andersson till SVT Nyheter Halland.

Lärare får inte jobba kvar efter våld mot elev 

I måndags blev det klart att en lärare på en annan skola i Kungsbacka avskedas för gott. Detta efter att läraren lyft en elev över skolbänken och sedan dragit ut eleven ur klassrummet. Incidenten filmades av två elever i klassrummet, och det var genom att dessa filmklipp skickades till skolans rektor som incidenten uppmärksammades. 

– Det är två händelser för mycket, vilket visar att vi har ett stort behov av fortsatt arbete kring vår värdegrund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.