Foto: SVT

Skadegörelse på skola – tömde tre brandsläckare

Uppdaterad
Publicerad

Under natten får polisen larm om att ett ungdomsgäng vandaliserar Getingeskolan i Halmstads kommun. Ungdomarna ska ha tagit sig in genom en krossad ruta och tömt tre brandsläckare.

Händelsen inträffade vid ett-tiden natten mot fredagen. Ett vittne larmade polisen.

– Vi kom dit tillsammans med väktare men ungdomarna hade väl då farit iväg åt alla olika håll, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Misstänkt förhörd

Polisen kan trots allt identifiera en av ungdomarna som misstänks för inbrottet, en 16-åring. Han förhörs av polis innan han körs hem till vårdnadshavare.

– Det är inte osannolikt att vi kommer fram till vilka de andra misstänkta personerna är. Vi jobbar vidare med det under dagen, säger Ulla Brehm.

En anmälan skrivs om stöld genom inbrott. Förutom att en ruta krossades för att komma in i skolan, så krossades även tre rutor inne i lokalen. Tre brandsläckare som stals tömdes utanför skolan. Det är ännu oklart om något annat saknas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.