Slog man i huvudet med hammare – döms

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna från Falkenberg döms till fängelse efter att ha slagit en man i huvudet med en hammare.

Det var en tidig morgon i april förra året som mannen och kvinnan satt kring kvinnans köksbord tillsammans med en manlig bekant och pratade.

Stämningen var inledningsvis god, men efter ett tag blev diskussionen hetsigare. Enligt mannen ska kvinnan då ha lämnat bordet, och efter en stund kände han tre eller fyra slag i huvudet.

Falkenberg

Därefter ska han ha sett kvinnan hålla i en hammare, samtidigt som blodet började forsa. Blodförlusten gjorde honom yr och när han ringde 112 ska han därför ha haft svårt att koncentrera sig.

Har mått dåligt

Kvinnan, som nekar till brott, och mannen har tidigare haft en relation. Bägge ska i samband med händelsen druckit alkohol och tagit ADHD-medicin, som är uppiggande.

Mannen uppger att han sedan misshandeln har mått dåligt och att han har låst in sig i hemmet eftersom han varit rädd.

Tingsrätten konstaterar att mannens redogörelse varit sammanhängande och utförlig, samt att han varit konsekvent i sitt uppgiftslämnande.

Kvinnan åtalades för grov misshandel samt för brott mot knivlagen vid ett tidigare tillfälle. Sammanlagt döms hon till ett år och två månaders fängelse. Hon ska dessutom betala skadestånd till mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Falkenberg

Mer i ämnet